Viestit-palvelu käyttöönotettavissa – esuomi.fin materiaaleja päivitetty

Suomi.fi-viestit siirtyi tuotantokäyttöön joulukuussa 2017, ja organisaatiot voivat nyt ottaa palvelun käyttöönsä. Tällä hetkellä organisaatiot voivat hakea palvelun käyttölupaa Väestörekisterikeskukselta ja aloittaa palvelun testaamisen. Palvelun käyttöönoton helpottamista varten esuomi.fin materiaaleja on päivitetty. Kaikki materiaalit löytyvät sivuilta nyt myös ruotsiksi. Usein kysytyimmät kysymykset on uusittu ja teknistä materiaalia lisätään sivuille lähiaikoina.

Tällä hetkellä Viestit-palvelua hyödyntää noin 150 organisaatiota. Kansalaiset voivat käydä tekemässä suostumuksen Viestit-palvelun käyttöönottoon Suomi.fi-verkkopalvelussa. Viestit-palvelun mobiilisovellus ja kirjepostitoiminto tulevat käyttöön kevään aikana.

Valtiovarainministeriö myöntää Suomi.fi-viestien käyttöönottoon tukea. Julkisen hallinnon organisaatiot voivat hakea rahoitusta 31.8.2018 saakka. Rahoituksen ehtona on, että Väestörekisterikeskuksen kanssa on sovittu palvelun käyttöönotosta ja aikatauluista ainakin alustavasti.

Väestörekisterikeskus järjestää myös tarvittaessa Viestit-palvelun esittelyjä organisaatioille ja auttaa käyttöönoton aloittamisessa.

Lisätietoa rahoituksesta ja hakuohjeet: http://vm.fi/suomi.fi-viestit-kayttoonoton-tuki

Suomi.fi-viestit esuomi.fissä suomeksi https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/viestit/ ja ruotsiksi https://esuomi.fi/suomi-fi-tjanster/suomi-fi-meddelanden/?lang=sv

Lisätietoa:

Johtava asiantuntija Hannu Korkeala, hannu.korkeala(a)vrk.fi