Suomi.fi-tunnistus on siirtynyt Palveluhallintaan 6.6.2018

Suomi.fi-tunnistuksen käyttöönotto ja hallinnointi on siirtynyt Palveluhallinta-sivustolle palveluhallinta.suomi.fi. Palveluhallinta on organisaatioille suunnattu itsepalveluportaali, jossa voi tällä hetkellä tutustua Suomi.fi-tunnistukseen, ottaa palvelun käyttöön ja hallita siihen liitettyjä asiointipalveluita. Palveluhallinta korvaa esuomi.fin Suomi.fi-tunnistuksen osalta. Palveluhallinnasta löytyvät myös muun muassa Suomi.fi-tunnistuksen tekninen aineisto, käyttöönottoon liittyvät lomakkeet sekä palvelun tekninen hallintaliittymä ja palveluun liittyvää ohjeistusta. Suomenkielinen tukimateriaali poistuu eSuomesta kesäkuun aikana ja löytyy jatkossa vain Palveluhallinnasta.

Väestörekisterikeskus on lähettänyt Suomi.fi-tunnistusta hyödyntävien organisaatioiden pääkäyttäjille sähköpostitse kutsun rekisteröidä oma organisaatio Palveluhallintaan. Pääkäyttäjiä ovat organisaatiossa ne hallinnolliset yhteyshenkilöt, jotka on mainittu liittymislomakkeessa, tietolupahakemuksessa tai käyttöehdoissa. Jokaisella organisaatiolla on Palveluhallinnassa vähintään kaksi pääkäyttäjää (admin), jotka hallinnoivat organisaation tiliä ja myöntävät muille henkilöille käyttöoikeuksia tilille. Mikäli tiedät olevasi pääkäyttäjä, mutta et ole saanut kutsua, voit kirjautua suoraan Palveluhallintaan.

Palveluhallinnan pääkäyttäjät voivat kutsua itse oman organisaationsa tilille lisää käyttäjiä. Tällöin käyttäjä saa sähköpostiinsa erillisen liittymiskutsun Palveluhallintaan. Organisaatio voi antaa tililleen käyttöoikeuksia myös oman asiointipalvelunsa ulkoisille toimijoille, kuten sovellustoimittajille.

Kun organisaatio on rekisteröitynyt Palveluhallintaan, tiedot Suomi.fi-tunnistusta hyödyntävistä asiointipalveluista näkyvät automaattisesti organisaation tilillä. Palveluhallintaan tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Suomi.fi-palveluhallinta on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi. Jatkossa palvelua voi käyttää myös ruotsiksi ja englanniksi.

Tällä hetkellä Palveluhallinnassa voi ottaa käyttöön Suomi.fi-tunnistuksen ja Suomi.fi-palvelutietovarannon. Muut Suomi.fi-palvelut siirtyvät Palveluhallintaan vaiheittain vuoden 2018 aikana. Muut Suomi.fi-palvelut tulee edelleen ottaa käyttöön esuomi.fin kautta.

Tarkemmat ohjeet Palveluhallinnan käytöstä ja rekisteröitymisestä löydät täältä: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/tuki/artikkelit

Suomi.fi-palveluhallinnan ylläpidosta vastaa Väestörekisterikeskus.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, tunnistus-kayttoonotot[a]vrk.fi