Suomi.fi-tunnistus korvasi Vetuman tunnistuspalvelun ja Tunnistus.fin vuodenvaihteessa

Suomi.fi-tunnistus on korvannut Vetuman tunnistuspalvelun ja Tunnistus.fin 1.1.2018. Mikäli julkisen hallinnon organisaatiot tarvitsevat asiointipalveluissaan vahvaa tunnistusta, tulee käyttövelvoitettujen organisaatioiden ottaa jatkossa Suomi.fi-tunnistus käyttöön. Myös käyttöoikeudelliset organisaatiot voivat hyödyntää palvelua.

Siirrot Vetumasta ja Tunnistus.fistä Suomi.fi-tunnistukseen sujuivat hyvin ja asiointipalvelut saatiin siirrettyä aikataulussa. Asiakkaiden tunnistaminen asiointipalveluissa jatkuu siis normaaliin tapaan, vaikka vanhat palvelut lakkasivat toimimasta.

Tällä hetkellä Suomi.fi-tunnistusta hyödyntää yli 500 asiointipalvelua. Vuoden 2017 aikana kansalaiset tunnistautuivat asiointipalveluihin Suomi.fi-tunnistuksen avulla yli 57 miljoonaa kertaa.

Suomi.fi-tunnistus on julkisen hallinnon yhteinen sähköinen tunnistuspalvelu. Se mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen kaikilla suomalaisilla vahvoilla tunnistusvälineillä eli pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Lisäksi tuettuna ovat Katso-tunnisteet niin kauan kuin ne ovat käytössä. Palveluun voidaan mahdollisesti lisätä myöhemmin muitakin heikkoja tunnistusvälineitä julkishallinnon asiointipalveluiden tarpeen mukaan.