Suomi.fi-tunnistuksen testiympäristössä uusi testitunnistaja

Suomi.fi-tunnistuksen testiympäristöön lisätään torstaina 15.2.2018 uusi testitunnistaja nykyisen VETUPAS-tunnistajan rinnalle. Testitunnistaja tulee automaattisesti käyttöön niissä asiointipalveluissa, joissa on aiemmin ollut käytössä VETUPAS-tunnistaja. VETUPAS poistetaan käytöstä 12.3.2018, jonka jälkeen käytettävissä on ainoastaan uusi testitunnistaja.

Uusi testitunnistaja on parannettu versio nykyisestä VETUPAS-tunnistajasta:

  • Se on helpompi käyttää: ei tarvitse tietää käyttäjätunnusta ja salasanaa – riittää, että käyttäjä syöttää henkilötunnuksen.
  • Käytettävissä on monipuolinen väestötietojärjestelmän asiakastestiympäristön aineisto. Olemme listanneet testitunnistajassa käytettävissä olevia testitunnuksia linkin takana olevalle Palveluhallinnan sivulle. Listassa on mukana Suomi.fi-tunnistuksen testauksen kannalta olennaisimmat testitapaukset mutta aineisto on huomattavasti tätä laajempi. Täydennämme testitapauslistaa tarpeen mukaan.
  • Testiaineisto on yhdenmukainen muiden VRK:n tuottaminen palveluiden kanssa. Tämä helpottaa testaamista palveluissa, jotka hyödyntävät esimerkiksi väestötietojärjestelmän kyselypalveluita tai Suomi.fi-valtuuksia.
  • VRK:lta tilatut testivarmennekortit toimivat automaattisesti eikä tunnuksia tarvitse enää erikseen lisätä.

Jos käytössänne on ollut VETUPAS-tunnistaja, voi testiaineisto muuttua joiltain osin, koska uusi testitunnistaja hakee nimi- ja osoitetiedot väestötietojärjestelmän asiakastestiympäristöstä. Tiedot voivat poiketa VETUPAS-tunnistajan tiedoista. Aineisto on kuitenkin vähintään yhtä laaja eli kaikki VETUPAS-tunnistajan testihenkilöt löytyvät myös uudesta testitunnistajasta.

Pankkien tarjoamat testitunnukset sekä mahdolliset hankkimanne testimobiilivarmenteet ja -varmennekortit ovat käytettävissä jatkossa samoin kuin tähän asti.

Jos VETUPAS-tunnistaja ei ole ollut teillä käytössänne mutta haluatte ottaa käyttöön uuden testitunnistajan, ilmoittakaa siitä osoitteeseen tunnistus-kayttoonotot@vrk.fi. Ilmoittakaa viestissänne myös asiointipalvelun entityID eli yksilöivä tunniste.