Palveluväylän uusi tuotantoversio tulossa – muutoksia liittyneille organisaatioille

Palveluväylän seuraava tuotantoversio (versionumero 6.9.x) julkaistaan alkuvuoden aikana. Uusi versio sisältää muutamia uudistuksia ja muutoksia toiminnallisuudessa, jotka vaativat mahdollisesti toimenpiteitä palveluväylään jo liittyneiltä organisaatioilta.

Jotta asiakkaiden palveluiden käyttöön ei tule katkoksia uuden version asennuksen myötä ja siirtyminen uuteen versioon on mahdollisimman ongelmatonta, organisaation on hyvä tarkistaa alla mainitut asiat oman liityntäpalvelimensa ja palveluväylään tarjottavien palveluiden osalta. Muutoksiin ei ole tarvetta, jos oman liityntäpalvelimen ja palveluiden asetukset sekä toiminnallisuudet on alun perinkin tehty suositusten ja X-Road-rajapintakuvausten mukaisesti.

 1. Liityntäpalvelimen Member-tasolle ei saa jatkossa olla liitettynä palveluita
  • Jatkossa liityntäpalvelimen kautta väylään tarjottavien palveluiden liittäminen suoraan Member-tasolle ei ole sallittua tai edes mahdollista, vaan palvelut on kytkettävä vain ja ainoastaan Alijärjestelmä-tasolle.
  • Palvelut on kytkettävä vain ja ainoastaan Alijärjestelmä-tasolle, palveluiden kytkeminen Member-tasolle ei ole enää tuettuna. Palvelut on siirrettävä manuaalisesti käsin Member-tasolta Alijärjestelmä-tasolle ennen päivitysasennuksen aloittamista. Jos palveluita ei siirrä manuaalisesti pois, kaikki Member-tasolta löytyvät palvelut poistetaan automaattisesti. Huom! Asennusohjelma ei pysäytä asennusta tai anna automaattista virheilmoitusta tästä tilanteesta.
  • Ohjeet palvelujen lisäämisestä/siirtämisestä Alijärjestelmän-tasolle löytvät täältä: https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palveluvayla/tekninen-aineisto/konfigurointiohjeita/uuden-palvelun-lisaaminen-liityntapalvelimelle/
 1. Palvelun lähettämä Content-Type HTTP-otsikkotieto lähetetään jatkossa sellaisenaan vastaanottajalle
  • Asiakkaan palveluväylään liittämän palvelun väylään lähettämän SOAP-sanoman Content-Type-otsikko lähetetään jatkossa version 6.9.x myötä sellaisenaan vastaanottajalle. Aikaisemmin väylän ohjelmisto on pyrkinyt päättelemään Content-Type-otsikkoa oikeaksi:
   • Aikaisemmissa palveluväylän versioissa Content-Type-otsikko asetettiin joko 1) multipart/related, jos SOAP-sanomassa oli mukana liitetiedosto tai 2) text/xml, jos sanoma oli normaali SOAP-sanoma ilman liitetiedostoja. Palveluväylän ohjelmisto siis muunsi asiakkaan palvelun asettaman, mahdollisesti jonkun muun Content-Type-otsikkotiedon joko 1) tai 2) -tyyppiseksi.
  • Palveluiden ja tietojärjestelmien toiminta saattaa muuttua version 6.9.x myötä, jos sanoman Content-Type-otsikko onkin jatkossa erilainen kuin aikaisemmin. Automaattista muunnosta ei tehdä enää yllä olevan mukaisesti, vaan Content-Type-otsikko menee läpi sellaisenaan kuin se on alun perin palvelun myötä asetettu. Tästä syystä on tarkistettava, miten omat palvelukutsut ja niihin saadut vastaukset on toteutettu:

Palveluväylän ylläpito auttaa tarvittaessa: palveluvayla@palveluvayla.fi

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vahvistus * Aikaraja ylittyi. Lataathan CAPTCHAn uudelleen painamalla päivitys-ikonia.