Palvelutietovaranto siirtyy Palveluhallintaan huomenna pe 4.5.2018. Käyttökatko klo 7.00-9.00

Palvelutietovarannon ja Palveluhallinnan migraatioon liittyvät tekniset haasteet on saatu ratkaistua ja PTV siirtyy Palveluhallintaan perjantaina 4.5.

Samassa yhteydessä otetaan käyttöön Palvelutietovarannon versio 1.9. Versiotiedote lähetettiin 18.4.

Siirto aiheuttaa käyttökatkon. Käyttökatko ajoittuu klo 7.00-9.00 välille ja kestää arviolta noin 30 minuuttia.

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttäjille lähetetään sähköpostitse kutsu rekisteröityä Palveluhallintaan. Rekisteröidy tai tunnistaudu Palveluhallintaan vasta sen jälkeen, kun olet saanut kutsun.

Huom! Ennakkotiedotteessa kerrotusta tiedosta poiketen käyttäjät, jotka on liitetty ainoastaan johonkin PTV-alaorganisaatioon, eivät saa kutsuviestiä. Organisaation pääkäyttäjän tulee lähettää Palveluhallinta-sivustolta kutsuviestit näille käyttäjille.

Kun siirryt käyttämään Palveluhallintaa:

  1. Saatuasi kutsun tunnistaudu Palveluhallintaan ensimmäisen kerran verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla. Luo tämän jälkeen itsellesi uusi salasana käyttämällesi käyttäjätunnukselle ja kirjaudu jatkossa tällä tunnuksella Palveluhallintaan.
  2. Voit tarkastella organisaatiosi tietoja, Palvelutietovarannon käyttöliittymää ja kaikkia tuottamianne palvelutietoja. Organisaatiotiedot, pääkäyttäjä- ja ylläpitäjätiedot sekä määritellyt käyttöoikeudet ja sisällöt on viety automaattisesti Palveluhallintaan.
  3. Seuraavaksi voit kutsua organisaatiosi tilille lisää uusia käyttäjiä. Tällöin käyttäjä saa sähköpostiinsa erillisen liittymiskutsun Palveluhallintaan. Voit myös hallita Palveluhallinnan käyttäjien sekä Palvelutietovarannon käyttäjien käyttöoikeuksia.

Palveluhallinta-sivusto on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi. Jatkossa palvelua voi käyttää myös ruotsiksi ja englanniksi. Palvelutietovarannon käyttöliittymä toimii kuitenkin normaaliin tapaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluhallinnan käyttöönoton myötä esuomi.fin PTV:n suomenkielinen materiaali siirtyy Palveluhallintaan, ruotsinkielinen materiaali säilyy esuomi.fissä toistaiseksi.

Tarkemmat ohjeet Palveluhallinnan käytöstä ja rekisteröitymisestä löydät täältä: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/tuki/artikkelit

Voit kysyä asiasta lisää seuraavalla PTV-klinikalla. Lue lisää eSuomesta tämän linkin takaa.

Lisätietoja:

ptv-tuki(a)vrk.fi

Jakelu: PTV:n pääkäyttäjät ja ylläpitäjät sekä API-käyttäjät