Palvelutietovaranto on siirtynyt Palveluhallintaan 8.5.

Suomi.fi-palvelutietovarannon käyttöönotto ja hallinnointi on siirtynyt Palveluhallinta-sivustolle. Palveluhallinta on organisaatioille suunnattu itsepalveluportaali, jossa uudet organisaatiot voivat tutustua Palvelutietovarantoon ja ottaa sen käyttöön. Palvelutietovarannon käyttöliittymä liitetään osaksi Palveluhallintaa, eli jatkossa PTV:n sisältöjen ylläpito tapahtuu Palveluhallinnan kautta osoitteessa palveluhallinta.suomi.fi.

Organisaatiotiedot, pääkäyttäjä- ja ylläpitäjätiedot sekä määritellyt käyttöoikeudet ja sisällöt on viety automaattisesti Palveluhallintaan. Käyttäjiksi rekisteröityneet organisaatiot voivat hallita käyttäjiä sekä ylläpitää Palvelutietovarannon sisältöä.

Väestörekisterikeskus on lähettänyt tänään kutsun PTV:n käyttäjille rekisteröityä Palveluhallinnan käyttäjäksi. Palvelutietovarannon uudet asiakkaat aloittavat PTV:n käyttöönoton jatkossa Palveluhallinnassa. Palveluhallintaan tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla.

Palveluhallinta-sivusto on tällä hetkellä käytettävissä suomeksi. Jatkossa palvelua voi käyttää myös ruotsiksi ja englanniksi. Palvelutietovarannon käyttöliittymä toimii kuitenkin normaaliin tapaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Palveluhallinnan käyttöönoton myötä esuomi.fin PTV:n suomenkielinen materiaali siirtyy Palveluhallintaan, mutta on siirtymäaikana saatavilla vielä esuomi.fistä. Ruotsinkielinen materiaali säilyy esuomi.fissä toistaiseksi.

Tarkemmat ohjeet Palveluhallinnan käytöstä ja rekisteröitymisestä löydät täältä: https://palveluhallinta.suomi.fi/fi/tuki/artikkelit

Mikä Suomi.fi-palveluhallinta on?

Palveluhallinta on työkalu, joka tarjoaa jatkossa keskitetyn näkymän kaikkien Suomi.fi-palveluiden käyttöönottoon, käyttöönoton aikana haettaviin käyttölupiin ja niistä saataviin päätöksiin. Myös palvelukohtaiset käyttöehdot hyväksytään jatkossa sivustolla. Palveluhallinta sisältää myös Suomi.fi-palvelujen teknisiä hallintaliittymiä, joiden avulla organisaatio voi hallita Suomi.fi-palveluihin liitettyjä asiointipalveluitaan.

Palveluhallintaan on parannettu palveluita koskevaa ohjeistusta. Muut Suomi.fi-palvelut siirtyvät esuomi.fistä Palveluhallintaan vaiheittain tulevan talven ja kevään aikana. Esuomi.fi jatkaa ohjelman viestintäkanavana ainakin vuoden 2017 loppuun saakka, minkä jälkeen viestintä siirtyy Väestörekisterikeskuksen verkkosivuille.

Lisätietoja:

ptv-tuki(a)vrk.fi