Palvelutietovarannon versio 1.8 julkaistaan 5.2.

Uusi versio aiheuttaa käyttökatkon maanantaina 5.2. klo 6.00–9.00. Suosittelemme, että tallennatte työn alla olevat muutokset ennen kyseistä ajankohtaa. Koulutusympäristö päivitetään samanaikaisesti tuotantoympäristön päivityksen yhteydessä.

Käyttöliittymän uudistukset

Sisältöjen lähettäminen käännettäväksi
Palvelutietovarannossa on nyt mahdollista lähettää palvelujen ja kanavien sisällöt käännettäväksi ennalta sovitulle kielitoimistolle. Käännöspalvelun käyttö on mahdollista vain alla luetelluin ehdoin.

Käännöstilaustoiminnallisuus aktivoituu palveluille, kun

  • Palvelun rahoitustyyppi on Julkinen palvelu ja palvelu on käytettävissä alueella, joka on Koko maa tai Koko maa paitsi ei Ahvenanmaa.
  • Palvelun rahoitustyyppi on Julkinen palvelu ja palvelu on käytettävissä alueella, joka on Kunta tai Yrityspalvelujen seutualue. Kohderyhmänä tulee olla Yritykset ja yhteisö. Lisäksi pohjakuvaus tulee olla käytössä.

 

Käännöstilauksen linkki ilmestyy sivuille tallennuksen jälkeen. Palvelujen ei tarvitse olla julkaistuna.
Käännöstilaustoiminnallisuus aktivoituu asiointikanaville, kun kanava on liitetty palveluun, joka täyttää edellä mainitut ehdot.

Liitokset-välilehti
Uudistettu liitokset-välilehti tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden hallita oman organisaationsa palvelujen ja kanavien liitoksia kokonaisuutena. Käyttäjä voi valita työpöydälle useita palveluja tai kanavia. Käyttäjä voi aloittaa liitoksien tekemisen palvelujen tai kanavien näkökulmasta.

Käyttäjä voi tuoda työpöydälle useita palveluja. Käyttäjän täytyy hakea Hae asiointikanavia -toiminnolla asiointikanavia, jotka halutaan liittää valituille palveluille. Liittäminen tapahtuu ’+’-painikkeen avulla. Kanava liitetään kaikkiin valittuihin palveluihin (koko työpöytä), ellei käyttäjä ole tehnyt valintaan muutoksia Uudet liitokset -valinnalla.

Liitoksien poistaminen tapahtuu roskakori-painikkeen avulla. Toiminnot-valikon alta käyttäjä voi

  • peruuttaa viimeisimmän toiminnon (lisäyksen)
  • tyhjentää koko työpöydän
  • aloittaa koko liitostyön alusta

Huomioithan, että ’Tyhjennä työpöytä’- tai ’Aloita alusta’-toiminnot eivät tallenna keskeneräisiä liitoksia. Käyttäjän tulee tallentaa muutokset tai hän menettää ne.

Liitoksien lisätiedot
Palvelun ja kanavan liitokselle voi nyt antaa perustietojen lisäksi palveluaikoja ja yhteystietoja.

Muut muutokset

  • Käyttäjä voi luoda vain 5-tasoisia organisaatiopuita (päätaso ja 5-alatasoa)
  • Normaalit palveluajat: viikonpäivä – Käyttäjä voi antaa nyt neljä erillistä ajanjaksoa yhdelle päivälle.
  • Palveluajat kellonaika ’24:00’ näytetään muodossa 00:00.
  • Organisaation ja palvelupaikan osoitteiden yhteydessä näytetään osoitteen perusteella tulevat koordinaatit sekä käyttäjän valitseman uuden sijaintipisteen mukaiset koordinaatit.

Rajapintamuutokset

Julkaisu 1.8 ei sisällä rajapintamuutoksia.

PTV-sisältöön tai julkaisuun liittyvät kysymykset: Väestörekisterikeskus, PTV-tuki, ptv-tuki@vrk.fi.

Henri Seulanto
Kirjoittaja työskentelee Palvelutietovarannon tuoteomistajana.