Palvelutietovarannon versio 1.6 julkaistaan 14.8.

Uusi versio aiheuttaa käyttökatkon maanantaina 14.8. klo 6.00–9.00. Suosittelemme, että tallennatte työn alla olevat muutokset ennen kyseistä ajankohtaa. Koulutusympäristö päivitetään samanaikaisesti tuotantoympäristön päivityksen yhteydessä.

Käyttövaltuushallinnan muutokset

  • Käyttöoikeuksien kytkeminen useampaan organisaatioon

Jatkossa PTV:n käyttövaltuushallinta (STS) sallii käyttäjän tunnuksen liittämisen useampaan kuin yhteen organisaatioon. Käyttäjällä voi olla eri rooli organisaatiosta riippuen. Lisäys- ja muutosoikeus on vain pääkäyttäjällä (vain omaan organisaatioon).

Käyttöliittymän parannukset ja muutokset

  • Karttapisteen asettaminen manuaalisesti

Käyttäjä voi määrittää karttapisteen manuaalisesti, jos osoitetietojen perusteella ei pystytä asettamaan karttapistettä. Kartta tulee näkyväksi heti, kun käyttäjä on syöttänyt kadunnimen sekä postinumeron.

  • Arkistoidun palvelun tai kanavan palauttaminen

Pääkäyttäjät voivat palauttaa oman organisaationsa arkistoidun palvelun tai kanavan, vaikka kyseinen organisaatio olisi edelleen arkistoituna. Tämä on mahdollista silloin, kun käyttäjällä on oikeudet toiseen alaorganisaatioon tai pääorganisaatioon.

  • Takaisin– ja Jatka yhteenvetoon -nappien toiminnallisuus

Käyttäjä saa ilmoituksen, jos on lähdössä Palvelu– tai Kanava-sivulta ilman tietojen tallennusta (esim. käyttäen Takaisin-nappia). Kun käyttäjä siirtyy liitoksissa yhteenvetoon ilman tallennusta, varoitetaan häntä tästä.

  • Palvelun vastuutahokentän muutos

Käyttäjä voi valita yhden vastuutahon sekä lisätä muita vastuutahoja. Muut vastuutahoiksi määritellyt organisaatiot eivät pääse muuttamaan palvelun tietoja. Vain päävastuullinen saa muokkausoikeuden.

  • Ulkomainen osoite

Käynti- ja postiosoitteeksi voidaan jatkossa valita myös ulkomainen osoite.

  • Alaorganisaation luonti, arkistointi sekä arkistosta palautus

Pääkäyttäjät voivat luoda alaorganisaatioita omaan organisaationsa alle. Pääkäyttäjä ei voi muuttaa pääorganisaatiota alaorganisaatioksi eikä alaorganisaatiota pääorganisaatioksi. Alaorganisaation voi arkistoida, vaikka siihen on liitetty palveluita tai kanavia. Alaorganisaation arkistoiminen arkistoi kaikki alaorganisaatioon liitetyt palvelut ja kanavat, myös tämän alla olevat alaorganisaatiot.

Arkistoidun alaorganisaation saa palautettua, mutta se ei palauta arkistoituja palveluita tai kanavia. Ne käyttäjän tulee palauttaa yksitellen. Ylläpitäjä ei voi luoda tai arkistoida alaorganisaatioita.

  • Pohjakuvaukset

Pohjakuvaus tuo nimikenttään nimiehdotuksen, jos käyttäjä ei ole syöttänyt siihen itse tietoa. Käyttäjän antamaa nimeä ei ylikirjoiteta.

  • Englanninkielinen käyttöliittymä

Käyttäjä voi valita käyttöliittymän kieleksi suomi, ruotsi tai englanti.

Ei muutoksia rajapintaan

Uusimman julkaisun yhteydessä ei tuoda uutta rajapintaversiota, eli rajapintaversio 6 on käytössä myös tässä julkaisussa. Rajapintaversioon tuodaan korjauksia, mutta ilman että metodit muuttuvat. Huomioitavaa käyttäjille: rajapintaversion 6 kautta ei saa tuotettua ulos (GET) kaikkia uusia tietoja.

Lisää tietoa uuden version muutoksista esuomi.fistä:

https://esuomi.fi/palveluntarjoajille/palvelutietovaranto/ptv-arkkitehtuuri/ptvn-ominaisuudet/

 

PTV-sisältöön tai julkaisuun liittyvät kysymykset: Väestörekisterikeskus, PTV-tuki, ptv-tuki@vrk.fi.

 

Henri Seulanto
Kirjoittaja työskentelee Palvelutietovarannon tuoteomistajana.