Liity palveluväylään

Huom! Suomi.fi-palveluväylän käyttöönotto ja ohjemateriaali on siirtynyt Palveluhallintaan. Tätä sivua ei enää päivitetä. Löydät Palveluväylän käyttöönottolomakkeet ja ohjeistuksen palvelun käyttöönottoon tältä sivulta: Suomi.fi-palveluväylän käyttöönotto Palveluhallinnassa.

Tee käyttölupahakemus.

Pakolliset kentät on merkitty *-merkillä.

Ohje

1. Tee käyttölupahakemus tällä lomakkeella, joka sisältää myös liityntäpalvelimen rekisteröintipyynnön ja palveluväylän käyttöehtojen hyväksynnän. Ohje käyttölupahakemuksen tietojen täyttämiseksi löytyy täältä.

2. Täytä palvelinvarmennehakemukset: allekirjoitusvarmennehakemus tarvitaan aina ja autentikointivarmennehakemus uuden liityntäpalvelimen kohdalla.

Huom! Kehistysympäristöön liittymistä varten ei tarvitse toimittaa varmennehakemusta.

Testiympäristön palvelinvarmenteiden hakemuslomakkeet:

Esimerkit täytetyistä lomakkeista:

Tuotantoympäristön palvelinvarmenteiden hakemuslomakkeet:

Esimerkit täytetyistä lomakkeista:

Huomioi lomakkeessa mainitut kaupparekisteriote ja tarvittaessa valtakirja. Toimitettava kaupparekisteriote ei saa olla vanhempi kuin kolme kuukautta otteen myöntöhetkestä. Kaupparekisteriotetta ei tarvita julkisyhteisöiltä eikä valtion- ja kunnan virastoilta sekä laitoksilta.

Hakemuksen allekirjoittaa henkilö, jolla on organisaatiossa nimenkirjoitusoikeus tai työjärjestyksen perusteella tuleva oikeus hakemuksen allekirjoittamiseen. Valtakirjaa käytettäessä se tulee liittää hakemukseen.

3. Liitä täytetyt palvelinvarmennehakemukset tähän lomakkeeseen tai lähetä osoitteeseen palveluvayla@palveluvayla.fi.

Palveluväylän asiakaspalvelu ilmoittaa, kun tiedot on käsitelty (ja pyytää tarvittaessa täydennyksiä) ja varsinaisen asennuksen voi käynnistää.

4. Asenna liityntäpalvelimen (Secure server) käyttöjärjestelmä ja X-Road-ohjelmisto asennusohjeiden mukaisesti:

5. Palveluväylän ylläpito avaa annetulle IP-osoiteelle yhteydet portit tarvittaville palvelimille ja palauttaa liittyjälle seuraavat tiedot:

  • Konfiguraatioankkuri (xml-tiedosto)
  • Nimi, jolla liittyvä organisaatio on rekisteröity palveluväylään (Member Name)

6. Lähetä asennuksen yhteydessä luotu varmenteen allekirjoituspyyntö Palveluväylän asiakaspalveluun palveluvayla@palveluvayla.fi.

7. VRK allekirjoittaa varmenteet toimitetun palvelinvarmennehakemuksen mukaisesti.

8. Viimeistele liityntäpalvelin asennusohjeiden mukaisesti.

9. Liityntäpalvelimen lähettämän rekisteröintipyyynnön saavuttua keskuspalvelimelle Palveluväylän ylläpito viimeistelee palvelimen liittämisen Palveluväylään.

10. Varmista liitoksen onnistuminen.

11. Palveluväylään liittyminen on valmis.

Print Friendly, PDF & Email