Keväthumaus kokoaa digivaikuttajat huomenna yhteen

Huomenna, 26.4. järjestettävässä Keväthumaus-tapahtumassa esitellään julkishallinnon digitalisaation ajankohtaisimmat aiheet. Digitalisaatiota tarkastellaan Messukeskuksessa niin Suomen, Euroopan kuin maailmankin näkökulmasta. Valtiovarainministeriön järjestämä maksuton tapahtuma on herättänyt laajaa kiinnostusta jo ennakkoon, ja 1000 ensimmäistä on kuulemassa, miten digitalisaatio on edennyt meillä ja muualla.

Aamiaisen ja ravistelevan alkuhumauksen jälkeen varsinainen seminaaripäivä käynnistyy klo 9.15 kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläisen puheenvuorolla. Kansainvälisen tuulahduksen tapahtumaan tuovat muun muassa digitaalisen Euroopan yhteentoimivuutta esittelevä Director General Gertrud Ingestad Euroopan komissiosta ja Tanskan digitalisointia esittelevä Tanskan valtiovarainministeriön Director-General Lars-Frelle Petersen. Iso-Britannian digitaalista hallintoa esittelevät Content Product Lead Gwen Cheeseman ja Senior Programme Analyst Liz Lutgendorff Government Digital Servicesta. Venäjän hallituksen neuvonantaja, sijoittaja ja teknologiavaikuttaja Pekka Viljakainen esittelee Venäjän viimeaikaisia digitalisaatioponnisteluita.

Kansallista palveluarkkitehtuuria käydään läpi yhdellä kevätpoluista ohjelmapäällikkö Maria Nikkilän johdolla. Lisäksi Suomi.fi-palvelut esittäytyvät päivän aikana Messukeskuksen Kokoustamon aulassa, siellä voit tutustua palveluiden tarjoamiin mahdollisuuksiin ja kuulla ohjelman uusimmat kuulumiset.

Tapahtuman aiheina ovat myös muun muassa julkishallinnon digitalisoinnin johtaminen, asiakkaiden huomioiminen hallituksen kärkihankkeissa ja digitalisaatio talouden muutosvoimana. Seminaaripäivä päättyy ravistelevaan humaukseen, jossa pohditaan digistrategi Elli Tuomisen johdolla diginatiivin sukupolven odotuksia.

Seuraa keskustelua tapahtumasta sosiaalisessa mediassa:

Twitter: @vm_kapa #kevathumaus #digfi

Instagram: palveluarkkitehtuuri

 

Koko ohjelma ja muut tapahtumaan liittyvät lisätiedot osoitteesta: http://www.kevathumaus.fi/

 

1 reply
  1. Nimimerkki
    Nimimerkki says:

    Sitä pieni ihminen jäi humauksesta entistä humauksetummaksi., Ministeri puhuu ongelmasta, että maassa on 400 000 jotka eivät syystä tai toisesta kykene käyttämään sähköisiä palveluja (ulkomaalaiset vielä unohtuivat). Paneelissa sitten taas, kun ICT-johtaja sai vuorollaan kertoa, mitä tekisi kuninkaana: ”Sähköinen asiointi pakolliseksi kaikille”. MItenköhän tätä touhua oikein johdetaan…?

    Vastaa

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Vahvistus * Aikaraja ylittyi. Lataathan CAPTCHAn uudelleen painamalla päivitys-ikonia.