Beta.suomi.fin hakutoimintoa parannettu

Uudistuvan Suomi.fin kehitysversiota on jälleen päivitetty käyttäjäystävällisemmäksi. Yksi merkittävimmistä uusista ominaisuuksista on hakutoiminnallisuuden parantaminen. Haun kautta beta.suomi.fistä voi nyt hakea tietoa esimerkiksi kunnan ja organisaation nimillä sekä eri aiheisiin liittyvillä termeillä. Haun voi kohdistaa myös palvelusta löytyviin rekisteritietoihin.

Päivityksen myötä palveluihin ja palvelukanaviin on tuotu useita uusia tietoja, ulkoasua on päivitetty ja verkkosivun navigointia yhtenäistetty. Palvelussa on julkaistu iso määrä uusia opastavia sisältöjä, joiden ulkoasua ja toimintalogiikkaa on parannettu.

Beta.suomi.fin sisällön määrä kasvaa sitä mukaa, kun kunnat ja virastot tuottavat kuvauksia omista palveluistaan ja palvelukanavistaan Suomi.fi-palvelutietovarantoon. Palveluun on tulossa lähiaikoina kokonaan uusia julkisen hallinnon rekistereitä, joista asiakas voi tarkistaa itseensä liittyvä tietoja.

Kevään aikana palvelussa avataan Suomi.fi-viestit, joka mahdollistaa sähköisen viestinnän kansalaisen ja viranomaisten välillä. Muita tulossa olevia uusia ominaisuuksia ovat muun muassa omat suosikit, kunta- ja aluehakurajaukset sekä sote-palvelutiedot. Beta.suomi.fi siirtyy varsinaiseen tuotantovaiheeseen arviolta heinäkuussa 2017, jolloin se korvaa nykyisen Suomi.fi-palvelun. Yrityksen roolissa beta.suomi.fissä asioivalle on myös tulossa uusia ominaisuuksia. Beta.suomi.fi korvaa nykyisen Yrityssuomi.fin kokonaisuudessaan vuoden 2017 loppuun mennessä.

Lisätietoja:

Jani Ruuskanen
Suomi.fi – hankepäällikkö
jani.ruuskanen@vrk.fi
+358 295 535 031