Asiakkaitamme

Tällä sivulla esittelemme Suomi.fi-palveluja hyödyntäviä asiakkaita ja heidän projektejaan.

Ajoneuvotiedot Suomi.fi-verkkopalveluun >>

Trafin tavoitteena on olla digitaalisten palveluiden tuottamisen edelläkävijä. Kansallisen palveluarkkitehtuurin hyödyntämisen ensimmäisessä vaiheessa Trafin päämääränä oli Omat ajoneuvot -listauksen tuominen Suomi.fi-verkkopalveluun.

Palveluiden kuvaaminen Palvelutietovarantoon >>

Mikkelin kaupunki haluaa olla mukana edistämässä julkishallinnon asioinnin keskittämistä ja palveluiden asiakaslähtöisyyttä. Mikkeli kuvaa ensimmäisenä organisaationa Palvelutietovarantoon kaikki lakisääteiset palvelunsa ja myös muita kuntalaisten palveluita.

Suomi.fi-valtuudet – lapsen puolesta-asiointi terveydenhuollon ajanvarauksessa >>

Essote on sitoutunut sote-palveluiden digitalisointiin, minkä myötä Essoten hallinnoimassa Puola-hankkeessa otettiin käyttöön Suomi.fi-valtuudet. Sen avulla voi asioida alle 10-vuotiaan lapsen puolesta Hyvis.fi-palvelussa. Huoltaja voi nyt varata Hyvis.fin kautta ajan lapsen ensimmäiselle käynnille Mikkelin suun terveydenhuollosta.

Suomi.fi-tunnistus käyttöön Kela.fi- ja OmaKanta-palveluissa >>

Kela ja Kansallinen palveluarkkitehtuuri siirsivät Kela.fi- ja OmaKanta-verkkopalveluiden tunnistamisen Vetumasta Suomi.fi-tunnistuksen piiriin. Kelalle on tärkeää osallistua etujoukossa merkittävään kansalliseen digitalisaation hankkeeseen. Kelan palvelut ovat tunnistusmääriltään suurimpia Suomessa ja siirto uuteen ratkaisuun saatiin tehtyä saumattomasti.

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy – henkilön puolesta asiointi yksityisellä sektorilla >>

Tietoturva ja yksityisyydensuoja ovat Yhtyneet Medix Laboratiot Oy:lle eräitä toiminnan tärkeimpiä perusperiaatteita. Käyttöönottoprojektissa Yhtyneiden Medix Laboratorioiden Kotinäyte –palveluun lisättiin Suomi.fi-valtuuksien avulla puolesta-asioinnin mahdollisuus, jotta palvelusta voi tietoturvallisesti tilata laboratorionäytteen esimerkiksi omalle lapselleen.

Kansallisarkisto Suomi.fi-palvelutietovarantoon >>

Kansallisarkisto kuvasi palvelunsa Suomi.fi-palvelutietovarantoon talven 2016-17 aikana. Palveluiden kuvaaminen haastoi koko organisaation vanhat ajatusmallit siitä, mitä viranomaisen toiminta on.

Suomi.fi-valtuudet mahdollistaa lapsen puolesta asioinnin Kelan Omakanta-palvelussa >>

Kelan Omakanta-asiointipalvelussa henkilö voi nähdä resepti- ja terveystietonsa ja hallinnoida tahdonilmaisujaan. Projektissa palveluun lisättiin Suomi.fi-valtuuksien avulla mahdollisuus asioida alle 10-vuotiaan huollettavan puolesta. Ominaisuus oli ollut toivotuimpia Omakannan käyttöönotosta lähtien.