Asiakkaitamme

Tällä sivulla esittelemme Suomi.fi-palveluja hyödyntäviä asiakkaita ja heidän projektejaan.

Ajoneuvotiedot Suomi.fi-verkkopalveluun >>

Trafin tavoitteena on olla digitaalisten palveluiden tuottamisen edelläkävijä. Kansallisen palveluarkkitehtuurin hyödyntämisen ensimmäisessä vaiheessa Trafin päämääränä oli Omat ajoneuvot -listauksen tuominen Suomi.fi-verkkopalveluun.

Palveluiden kuvaaminen Palvelutietovarantoon >>

Mikkelin kaupunki haluaa olla mukana edistämässä julkishallinnon asioinnin keskittämistä ja palveluiden asiakaslähtöisyyttä. Mikkeli kuvaa ensimmäisenä organisaationa Palvelutietovarantoon kaikki lakisääteiset palvelunsa ja myös muita kuntalaisten palveluita.

Suomi.fi-valtuudet – lapsen puolesta-asiointi terveydenhuollon ajanvarauksessa >>

Essote on sitoutunut sote-palveluiden digitalisointiin, minkä myötä Essoten hallinnoimassa Puola-hankkeessa otettiin käyttöön Suomi.fi-valtuudet. Sen avulla voi asioida alle 10-vuotiaan lapsen puolesta Hyvis.fi-palvelussa. Huoltaja voi nyt varata Hyvis.fin kautta ajan lapsen ensimmäiselle käynnille Mikkelin suun terveydenhuollosta.

Suomi.fi-tunnistus käyttöön Kela.fi- ja OmaKanta-palveluissa >>

Kela ja Kansallinen palveluarkkitehtuuri siirsivät Kela.fi- ja OmaKanta-verkkopalveluiden tunnistamisen Vetumasta Suomi.fi-tunnistuksen piiriin. Kelalle on tärkeää osallistua etujoukossa merkittävään kansalliseen digitalisaation hankkeeseen. Kelan palvelut ovat tunnistusmääriltään suurimpia Suomessa ja siirto uuteen ratkaisuun saatiin tehtyä saumattomasti.

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy – henkilön puolesta asiointi yksityisellä sektorilla

Tietoturva ja yksityisyydensuoja ovat Yhtyneet Medix Laboratiot Oy:lle eräitä toiminnan tärkeimpiä perusperiaatteita. Käyttöönottoprojektissa Yhtyneiden Medix Laboratorioiden Kotinäyte –palveluun lisättiin Suomi.fi-valtuuksien avulla puolesta-asioinnin mahdollisuus, jotta palvelusta voi tietoturvallisesti tilata laboratorionäytteen esimerkiksi omalle lapselleen.