Asiakkaitamme

Tällä sivulla esittelemme Suomi.fi-palveluja hyödyntäviä asiakkaita ja heidän projektejaan.

Ajoneuvotiedot Suomi.fi-verkkopalveluun >>

Trafin tavoitteena on olla digitaalisten palveluiden tuottamisen edelläkävijä. Kansallisen palveluarkkitehtuurin hyödyntämisen ensimmäisessä vaiheessa Trafin päämääränä oli Omat ajoneuvot -listauksen tuominen Suomi.fi-verkkopalveluun.

Palveluiden kuvaaminen Palvelutietovarantoon >>

Mikkelin kaupunki haluaa olla mukana edistämässä julkishallinnon asioinnin keskittämistä ja palveluiden asiakaslähtöisyyttä. Mikkeli kuvaa ensimmäisenä organisaationa Palvelutietovarantoon kaikki lakisääteiset palvelunsa ja myös muita kuntalaisten palveluita.

Suomi.fi-valtuudet – lapsen puolesta-asiointi terveydenhuollon ajanvarauksessa >>

Essote on sitoutunut sote-palveluiden digitalisointiin, minkä myötä Essoten hallinnoimassa Puola-hankkeessa otettiin käyttöön Suomi.fi-valtuudet. Sen avulla voi asioida alle 10-vuotiaan lapsen puolesta Hyvis.fi-palvelussa. Huoltaja voi nyt varata Hyvis.fin kautta ajan lapsen ensimmäiselle käynnille Mikkelin suun terveydenhuollosta.

Suomi.fi-tunnistus käyttöön Kela.fi- ja OmaKanta-palveluissa >>

Kela ja Kansallinen palveluarkkitehtuuri siirsivät Kela.fi- ja OmaKanta-verkkopalveluiden tunnistamisen Vetumasta Suomi.fi-tunnistuksen piiriin. Kelalle on tärkeää osallistua etujoukossa merkittävään kansalliseen digitalisaation hankkeeseen. Kelan palvelut ovat tunnistusmääriltään suurimpia Suomessa ja siirto uuteen ratkaisuun saatiin tehtyä saumattomasti.

Yhtyneet Medix Laboratoriot Oy – henkilön puolesta asiointi yksityisellä sektorilla >>

Tietoturva ja yksityisyydensuoja ovat Yhtyneet Medix Laboratiot Oy:lle eräitä toiminnan tärkeimpiä perusperiaatteita. Käyttöönottoprojektissa Yhtyneiden Medix Laboratorioiden Kotinäyte –palveluun lisättiin Suomi.fi-valtuuksien avulla puolesta-asioinnin mahdollisuus, jotta palvelusta voi tietoturvallisesti tilata laboratorionäytteen esimerkiksi omalle lapselleen.

Kansallisarkisto Suomi.fi-palvelutietovarantoon >>

Kansallisarkisto kuvasi palvelunsa Suomi.fi-palvelutietovarantoon talven 2016-17 aikana. Palveluiden kuvaaminen haastoi koko organisaation vanhat ajatusmallit siitä, mitä viranomaisen toiminta on.

Suomi.fi-valtuudet mahdollistaa lapsen puolesta asioinnin Kelan Omakanta-palvelussa >>

Kelan Omakanta-asiointipalvelussa henkilö voi nähdä resepti- ja terveystietonsa ja hallinnoida tahdonilmaisujaan. Projektissa palveluun lisättiin Suomi.fi-valtuuksien avulla mahdollisuus asioida alle 10-vuotiaan huollettavan puolesta. Ominaisuus oli ollut toivotuimpia Omakannan käyttöönotosta lähtien.

 

Kaarinan kaupunki hyppäsi mukaan Palvelutietovarantoon >>

Kaarinan kaupunki kuvasi noin sata lakisääteisiin tehtäviin perustuvaa palveluaan Suomi.fi-palvelutietovarantoon keväällä 2017. Kaarinassa Palvelutietovarannon käyttöönotto toi esiin tarpeen miettiä miten palvelutiedon ylläpito ja viestintä järjestetään pidemmällä aikavälillä, jotta panostuksesta saadaan kaikki irti.

Työsuhteen hallinnointipalveluja tarjoava SuoraTyö lisäsi toukokuussa verkkopalveluunsa mahdollisuuden yrityksen puolesta-asiointiin. Suomi.fi-valtuuksien avulla SuoraTyö voi tarjota verkkopalvelussaan asiakkailleen suoraviivaisen käyttäjäkokemuksen.